זיעה בלילה: חשוב שתבינו למה זה קורה ואיך לעצור את ההזעה המוגזמת

ייעוץ חינם ללא התחייבות – הפתרון להזעה מתחיל כאן

זיעה בלילהאחד הפרטים החשובים ביותר אשר יש לברר אצל אנשים הסובלים מהזעת יתר הוא האם קיימת הזעת לילה. הזעת לילה היא ביטוי קליני חשוב ביותר של מחלות שונות, ובמידה ואכן מופיעה יכולה לכוון לאבחנות רפואיות חשובות ביותר.

על מנת לא להיבהל, חשוב להדגיש שלא כל אדם המזיע בלילה סובל מהזעת לילה. הזעת לילה היא מצב בו בגדי השינה והסדינים ספוגים בזיעה ויש לקום באמצע הלילה על מנת להחליפם.

אנשים הסובלים מזיעה בלילה מודעים לדבר, מכיוון שמדובר בתופעה לחלוטין לא נעימה, אשר מעירה משינה ופוגעת קשות באיכות החיים.

זיעה בלילה: לפעמים זה בגלל התרופות

אחד הגורמים החשובים לזיעה בלילה הוא שימוש בתרופות מסויימות. התרופות הנפוצות ביותר הגורמות להזעת לילה הם תרופות להורדת חום, אשר אחת מתופעות הלוואי הטיפוסיות שלהן היא הזעת לילה. תרופות כמו אקמול ידועות בכך שגורמות להזעה ברגע שמורידות את החום, ובמידה וזה קורה בלילה, סובל המטופל מהזעת לילה. חשוב לזכור שבמקרה זה התופעה ידועה ואופיינית, והזעת הלילה תיפסק ברגע שנטילת התרופה להורדת החום תסתיים.

תרופות נוספות הגורמות להזעת לילה:

שימוש בהורמונים – טיפול בהורמוני המין הנשיים אסטרוגן אינו נפוץ בשנים האחרונות, אך יש לזכור שאחת מתופעות הלוואי שלו היא הזעות לילה.

תרופות להורדת סוכר – חלק מהתרופות לסכרת יכולות לגרום להזעת לילה, ובמידה וההזעה אכן מופיעה יש לשקול להחליף תרופה.

תרופות נגד דיכאון – כחלק ממכלול תופעות הלוואי של התרופות מסוג זה ניתן למצוא גם הזעה לילית.

מצבים רפואיים הגורמים לזיעה בלילה

חולים המתלוננים על הזעת לילה מדליקים אצל הרופא נורה בנוגע למספר מצבים רפואיים קשים העשויים לגרום לתופעה. המצבים הרפואיים השונים הגורמים להזעת לילה הם:

ממאירות של הדם ומח העצם – מגוון ממאירויות הדם השונות מתבטאות במקרים רבים על ידי הזעה לילית. אחד המאפיינים הקליניים של מחלות כמו לוקמיה ולימפומה הוא הזעות לילה, אשר במידה וקיים חשד דורשות המשך בירור למחלה.

גיל המעבר גורם נפוץ מאוד להזעות לילה. נשים הסובלות מסימני גיל המעבר סובלות מאוד מגלי חום העשויים להתבטא כהזעת לילה. לעתים בוחרים לטפל בסימני גיל המעבר על ידי הורמונים, אשר כאמור גם כן גורמים להזעות לילה.

מחלות נוספות – קיימות מחלות נוספות נדירות יותר כמו ברוצלוזיס (נגרמת מחלב לא מפוסטר), שחפת, איידס, תסמונת קרצינואיד, אוסטאומייליטיס, פאוכרומוציטומה ומחלות נוספות אשר יכולות לגרום להזעה לילית כחלק ממכלול הסימנים שלהן. בדרך כלל מחלות אלה גורמות לסימנים אופייניים אחרים, אליהן מתלווה כמובן ההזעה הלילית.

חשוב שתקבלו אבחון מדויק

זיעה בלילה קשורה למגוון מחלות, חשוב לזכור שבמידה והתופעה נמשכת תקופה ארוכה חשוב להגיע אל הרופא על מנת להיבדק. כמו כן, כדאי לבדוק את הנושא במקרים שההזעה מעירה מהשינה או שמתלווים לה חום וירידה בלתי מוסברת במשקל.

ברוב המקרים, המשך הבירור כולל בדיקת דם ובהתאם להיסטוריה הרפואית והתלונות בדיקות נוספות כמו צילום חזה, בדיקת מח עצם ובדיקות נוספות. יש לזכור שמחלות אלה נדירות יחסית, וברוב המקרים הסיבה להזעת הלילה מתבררת כסיבה שאינה רפואית.

ראו גם:
על הקשר בין מחלות ובעיות בכליות להזעת יתר

האם נשים מזיעות יותר מגברים?

טיפול איורוודה להזעת יתר

ייעוץ חינם ללא התחייבות – הפתרון להזעה מתחיל כאן

ירון בן חמו

ירון בן חמו

מטפל עם ניסיון עשיר בתחום הזעת היתר ומתן פתרונות להזעה אשר מטרידה ומקשה על אורח החיים.
עיקר הטיפולים אשר הוא מבצע:
- טיפולים חדשניים ומתקדמים
- מכשירים ביתיים וטיפול ביתי
- ליווי מטופלים ומתן ייעוץ